Obsesiile adultului din mine

Fiecare om are obsesiile lui, mai mult sau mai putin de luat in seama. Prima dintre obsesiile pe care vreau sa le relatez ar fi cea legata de haine, nu din punct de vedere al firmelor care le produc, ci al modului in care se imbina si mai ales al curateniei. Nu suport sa ies din casa cu o destinatie anume fara sa ma simt bine in respectivele haine si acestea sa nu fie curate. Cam fug de imbracamintea sport in favoarea celei de tip casual si imi place sa ma imbrac la “4 ace” dar numai la ocazii unde e normal sa emiti o imagine specifica. O alta obsesie ar fi legata de calculator. Pur si simplu, daca observ ca ceva nu merge bine o iau razna, ma stresez. Ca de exemplu, in momentul de fata sunt stresat pentru ca eTokenu de Internet Banking nu mai e recunoscut de laptop, bag eTokenu in el si nici o reactie.

Bine ca macar am verificat eTokenu pe alt calculator si nu are nimic. Am nevoie de laptop sa functioneze cat mai silentios, sa o “duca bine” pentru ca practic el imi este coleg de echipa, biblioteca, partener de distractii si altele. Urmatoarea obsesie care intra in discutie este legata de muzica, daca nu imi “gadila” urechile in mod placut nu ma simt bine, devin agitat. Sunt si dependent, pana la un punct, de muzica, dar obsesia e legata de calitatea muzicii pe care o ascult, atat din punct de vedere al calitatii compozitiei cat si a calitatii sunetului. Muzica poate fi relaxanta, indiferent ca e clasica sau electronica, important e sa fie redata la calitate maxima posibila. Sigur mai am obsesii care acum nu le sesizez, dar ramane de vazut. Sau evit intentionat sa le specific, pentru ca sunt mai delicate, mai legate de femei. Desi daca stau sa ma gandesc putin, am senzatia ca acum cam ies din ceea ce inseamna obsesie, drept pentru care ma opresc.

13 thoughts on “Obsesiile adultului din mine”

  1. Pingback: LEAPSA CU AMINTIRI « MariaBarbu Weblog - idee ÅŸi expresie

  2. Stresul legat de tinuta este in concordanta cu varsta 🙂 Si ocupatia, desigur. Calculatorul sau masina sunt stresul meu principal, le folosesc pe amandoua in exces si orice semn de infuctionalitate ma streseaza si pierd timp si bani incercand sa rezolv ceea ce deranjeaza.

  3. Cred ca obsesiile sunt negative doar atunci cand incep sa te deranjeze. In rest ele nu pot fi decat pozitive, deoarece te focalizeaza pe ceva anume. Stiinta a evoluat datorita obsesiilor unor insomiaci. Succes!

  4. Da ! Marea mea obsesie este – muzica ! Cum ajung acasa, oricat de rau ar fi fost in ziua aia, cand pornesc instalatie de zguduit peretii (glumesc), imi revin instat ! Nici cafeau nu este o obsesie cat este muzica !

  5. Eu am o problema cu pantofii, nu suport sa ii am patati de noroi. Cu adidasi nu ma incalt pentru ca imi transpira picioarele asa ca port pantofi. Si eu sunt oarecum obsedat de curatenie dar consider ca e ceva normal.

  6. Si eu sunt obsedata de multe lucruri dar cred ca cel mai tare de muzica, cand sunt suparata/nervoasa daca sunt lasata in pace ascultand muzica potrivita, cand sunt stresata muzica ma relaxeaza, cand sunt fericita muzica imi da o stare de bine.

  7. Adevarul e ca daca te simti bine la in hainele cu care te imbraci, parca ai mai multa incredere in tine. Nu trebuie neaparat sa epatam, dar sa afisam o atitudine degajata si in acelasi timp sigura! 😛

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.