Esti pe Google deci existi!

Importanta motorului de cautare Google creste din ce in ce mai mult pe zi ce trece. Dovada o fac firmele din ce in ce mai multe, care ajung sa dea compania Google in judecata pentru ca le-a scos site-ul din indexul de cautare, si posesorii de website-uri care ar plati zeci de milioane pentru a ajunge in fata la cautari. In urma cu aproximativ un an au fost dati in judecata de proprietarii unui website pe motiv ca au avut vanzarile foarte scazute cauzate de scoaterea website-ului lor din indexul Google.

Google isi rezerva dreptul de a scoate din indexul sau orice website pentru diverse motive. Kinderstart[dot]com a inceput sa sufere o cadere senzationala in trafic (de cam 70%) inca de prin Mai 2005, cadere care a cauzat si o scadere in veniturile obtinute de pe urma la Adsense de cam 80% din care nu si-a mai revenit. Firma dand vina pe eliminarea din indexul Google pentru aceste lucruri. Ce am citit pana aici a fost in regula dupa parerea mea, adica ceva normal. Dar sa vii cu chestii de genu ca ai pretentii sa te sune Google sa iti spuna “Bai, asta, vezi ca te scot din index pentru ca…” mi s-a parut ceva chiar fantastic as putea spune.

Aceasta parctica a companiei Google de a scoate din indexul motorului de cautare diferite website-uri a capatat notorietate undeva la inceputul lui 2006, cand a anuntat ca scoate site-ul producatorului de autovehicule BMW din index pe motiv ca acesta ar fi incercat sa pacaleasca crawler-ul Google spre a mai castiga cateva pozitii in raking la cautari. Dar la cateva zile, au reintrodus site-ul in index afirmand ca cei de la BMW si-au reparat greselile. Rand Fishkin, un nume destul de celebru pentru cei ce activeaza in domeniu, a primit luna trecuta o serie de propuneri de zeci de milioane de dolari de la companiile ce se ocupa de site-uri de jocuri de noroc.

In concluzie, dupa parerea mea, toate aceste procese si alte afirmatii care se fac pe tema scoaterii unor site-uri din indexul Google mi se pare aberante, tinand cont de faptul ca Google nu cere nici macar un cent ca taxa de inscriere sau de abonament pentru existenta unui site in indexul Google.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.