Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

“Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”…o vorba a lui Mircea Badea, a carui emisiune o vizionez ori de cate ori dau peste ea. Nu despre el va fi acest post ci despre ceea ce se intampla in tara asta. Am intrat in U.E. dar in loc sa avem parte de o crestere din nefericire suntem in cadere. De ce? Pentru ca exista un “management” nepotrivit gandit (incerc sa evit cuvintele grele/urate) ale carui efecte sunt devastatoare. Lumea incepe sa fie platita din ce in ce mai prost in tara asta si aici putem discuta despre profesori care cedeaza trecand la alte profesii, lasand loc altor oameni mai putin pregatiti pentru aceasta profesie, oameni pensionari care ajung sa bata copii in scoli pentru ca nu mai fac fata situatiilor asa cum o faceau in tinerete, sau oameni care vin la scoala mirosand a tuica. Si asa ajung in scoli atat ca profesori cat si la conducere oameni de tot ****** care vin cu fel si fel de scuze penibile. Exista diferente prea mari intre cum se prezinta personalul in scolile din Bucuresti si personalul din scolile din alte orase sau sate. Trecand peste aceasta categorie dam de categoria in care intra medicii care intra si ei in grupa celor platiti prost si ne mai intrebam de ce tre sa dam “atentii” doctorilor (de fapt la tot personalul) cand ne internam si mai ales cand trebuie sa ne operam. Salariile sunt inca mici, ceea ce face ca multi medici bine pregatiti ajung sa plece din tara lasand locul altor persoane mai putin pregatite ajungandu-se sa vedem pe ambulante asistente si soferi care nefiind suficient de pregatiti pot pune viata pacientilor in pericol prin posibila administrare gresita de medicamente. Trebuie sa ne gandim ca discutam despre dezvoltarea intelectuala si despre sanatatea poporului si trebuie sa incercam sa ne gandim la toata lumea nu numai la cei care isi permit sa plaseze “atentii” grele medicilor sau profesorilor. In caz contrar, sunt de parere ca vor fi din ce in ce mai multi romani care vor pleca din tara, si desi mai sunt romani care intentioneaza sa se intoarca in tara e posibil ca procentul de romani sa scada. Iar campanii precum cea cu numele “Sti ce mai face copilul tau?” lansata de ProTV vor fi lansate in continuare pana cand se vor lua masurile necesare. Nu e de ajuns sa visam la o Romanie mai bine pusa la punct, trebuie sa trecem la fapte.

5 thoughts on “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

 1. (pai) nu vezi ce de-a nesimtiti sunt in tara asta? Totul se rezuma la bani pentru ei, pentru care ar face orice doar sa-i aiba. Numai mincinosi, mizerabili, hoti, politicieni de tot rahatul, etc.

  Ce sa faci, asta e Romania 🙁

 2. Foarte bun articolul tau, Aurel. Nu il vazusem. Ma surprinde extraordinar de placut faptul ca ti-ai adunat energia intr-un mesaj mobilizator. Exceptional!

 3. Si mie mi se pare memorabil citatul asta…Iar problema salariilor mici si a “exodului creierelor” nu ma mira.
  La cum ii trateaza politicienii de la putere pe tinerii olimpici si capabili sa faca ceva in tara asta…

 4. Fapte… Bun sa trecem la fapte: am fost internata in spital pt.o interventie chirurgicala cu anestezie totala. Daca treceam la fapte nu dadeam nimic nici chirurgului, nici anestezistului si nici asistentelor. Imi riscam viata: chirurgul taia si scotea si el ceva acolo, anestezistul punea o doza ca sa fie iar asistentele ma lasau sa crap in pat.
  Ceea ce tu spui ar trebui sa fie pus in aplicare dar, sincer nu stiu cum… Trebuie inceput asa cum ai spus, cu educatia. Medicii sa invete sa isi exercite profesia din “chemarea pe care o simt pentru binele oamenilor ” si nu din “chemarea banilor”.
  Atunci trebuie ca profesorii sa fie PROFESORI si nu niste persoane care isi tarasc pantofii vechi si cu talpa roasa; sa aiba o remuneratie serioasa nu o bataie de joc ca si acum… Ar trebui facute multe in tara asta, dar – spun altii – nu e mai usor sa mergem in alte tari unde deja lucrurile astea sunt facute deja?

 5. Diana, te inteleg perfect. Daca facem ceva trebuie sa o facem cugetat nu sa ne aruncam precum taurul dupa rosu. Altfel ne am putea risca vietile si atunci lupta s-ar finaliza. Trebuie sa ne strangem cat mai multi ca sa putem fi luati in considerare. Inca ma gandesc la chestia asta ca doar si pe mine ma afecteaza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.