Doamna Invatatoare – articole utile parintilor ai caror copii incep scoala

Au trecut ceva ani mulți de când îmi rupeam coatele pe băncile antice ale şcolii generale, de când ne bucuram la fiecare început de an când primeam cărţi noi în loc de cele mâzgălite, şifonate de colegii mai mari din scoală. Clasa I pentru mine a fost puţin plictisitoare, pentru că făceam ceva deja cunoscut, sora mea cea mai mare mă cam învăţase să citesc încă de la 6 ani deci probabil se înţelege ideea. Când am ajuns la scoală şi m-au pus doamna învăţătoare şi practicantele să desenez linii şi bastonaşe era ceva de genu “been there done that” şi vroiam ceva nou.

Si s-a terminat clasa I, apoi clasa a II-a şi a treia, lecţiile au devenit din ce în ce mai dificile, iar temele lor mai consumatoare de timp şi automat din ce în ce mai puţin timp de joacă, de desene sau filme la TV, alea care erau pe vremea aia. Mai scăpau note proaste, mai îmi luam acasă o bătaie, mi se făcea scandal. Totuşi trebuie sa recunosc ca am prins şi alte vremuri, pe atunci abia ieşiserăm din comunism. Tin minte că în clasele I-IV butonam la informatică nişte HC90-uri parcă, ce rulau GW Basic sau ceva de genu, abia apoi în clasele V-VIII am întâlnit calculatoarele de tip 286, 386 sau 486 pe care abia puteai sa faci ceva. Accesul la internet era foarte scump, ştiu ca în liceu de ex. până să apară reţelele de cartier plăteai echivalentul a 6 lei pe oră (60.000 lei vechi). Ideea de bază aici este faptul că in timp accesul la informaţie a devenit din ce in ce mai ieftin şi mai uşor.

Şi când spun “informaţie” includ şi articolele utile, disponibile la citit pe blogul doamnei învăţătoare, din care învăţăm cum am putea să stabilim programul şcolarului mic (că doar mai târziu începe să devina capabil sa şi-l stabilească singur), cum le alegem jucăriile, cum îi educăm şi în ceea ce priveşte cei 7 ani de acasă. Ţin să cred că această doamnă învăţătoare îmi va fi foarte de folos, atunci când voi deveni tătic, prin toate informaţiile pe care le împarte cu noi, idei la care nu ne am putea gândi singuri atât din prisma lipsei de experienţă cât şi a minţii pe care o tot ţinem ocupată în ideea căutării de soluţii la problemele de care ne lovim în rutina vieţii.

6 thoughts on “Doamna Invatatoare – articole utile parintilor ai caror copii incep scoala”

  1. Din pacate scoala in ziua de azi nu mai inseamna ce insemna acum cel putin 10 ani si la fel pot spune si de cei 7 ani de acasa, educatia nu mai e educatie si am ajuns la concluzia ca daca esti cu bun simt ai de pierdut in jungla in care traim

  2. Exact cum spune Martina…de aceea cred ca este foarte importanta si educatie de acasa, trebuie sa invatam copii sa invete !

  3. S-au schimbat multe de cand eram noi copii. Cand eram noi mici ne intalneam in fata blocului si jucam tot felul de jocuri, acum copiii corespondeaza pe facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.