Turneul Bloggerilor la Catan

Catan reprezintă un board game (joc de societate), adică un joc ce conține diferite piese ce sunt mutate pe o suprafață desenată anterior, pe baza unor reguli prestabilite. Aceste jocuri pot fi de pură strategie, șansă (aruncat zarul) sau un amestec intre cele două, unde cred că intră și Catan în categorie. Catan este un joc care implică, asemeni majorității, atât noroc cât și strategie sau skill. Când vorbim de noroc la Catan ne cam referim la pozițiile prinse în faza I și la zarurile ce vor fi jucate în faza II, pe când strategia ar consta în folosirea cât mai eficientă a resurselor sau a cărților de dezvoltare aferente fiecărui jucător. Mai exact, în acest joc, aveți ocazia să fiți cuceritorii unei părți (mai mici sau mai mari, în funcție și de abilitățile voastre de cuceritori)  din teritoriul Catan-ului.

Dacă am reușit să vă stârnesc curiozitatea, aflați că Ideal Board Games, Regina si Nebunul și Seara de Boardgames v-au pregătit o surpriză. Si anume: Duminică 11 Decembrie, sunteți așteptați(e) la Cafeneaua Brătianu, Centrul Istoric Bucureşti, Str. Doamnei nr. 9, vis a vis de intrarea principală a B.N.R.. Aici veți putea participa la turneul de Catan ce are ca premii următoarele:

Locul 1: 1x Catan jocul de bază +1x extensia Navigatori + 1x extensia Orașe și Cavaleri

Locul 2: 1x Catan jocul de bază + 1x extensia Orașe și Cavaleri

Locul 3: 1x Catan jocul de bază + 1x extensia de 5-6 jucători

Locul 4:  1x Alien Frontiers

Locul 5: Catan the card game

Pe lângă premiile pentru aceste cinci locuri, veți mai avea șansa să câștigați un premiu surpriză dacă scrieți un articol pe blog cu privire la “Turneul Bloggerilor la Catan” sau având ca subiect jocurile boardgames în care să menționați Seara de Boardgames și expresia “ludo ergo sum”. După ce ați publicat acest articol puteți alege intre a lăsa un comentariu la Turneul Bloggerilor la Catan – Andrei Stanciu (tot aici vă puteți și înscrie printr-un comentariu postat) sau să postați un link către articol pe pagina de Facebook Seara de Boardgames.

3 thoughts on “Turneul Bloggerilor la Catan”

  1. Catan este cel mai tare board game din toate punctele de vedere!As putea juca ore in sir fara sa ma plictisesc, este cu adevarat o investitie sigura pentru seri exceptionale cu prietenii.

  2. Când vorbim de noroc la Catan ne cam referim la pozițiile prinse în faza I și la zarurile ce vor fi jucate în faza II, pe când strategia ar consta în folosirea cât mai eficientă a resurselor sau a cărților de dezvoltare aferente fiecărui jucător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.