Rezumat turneul bloggerilor la Catan

În urmă cu câteva zile vă anunțam despre “Turneul Bloggerilor la Catan” ce a avut loc la Cafeneaua Brătianu din Centrul Istoric. Acum, în continuare, am să vă povestesc despre cum a fost acolo. În jurul orei 14 s-a început cu stabilirea meselor de joc și a celor ce le vor ocupa. S-au adunat 5 mese de joc care au “găzduit” fiecare câte 3 participanți.

Eu am tras biletul cu litera C asa că am picat la masa C alături de Dan Negrescu (@JustDan88) și Papa Daniel (@papen_ro). Având în vedere că ne cunoaștem dinainte de acest turneu jocul a decurs super, cu glume, caterinca. Eu și Dan Negrescu mai jucaserăm Catan înainte si chiar și la aceeași masă în finala altui concurs, însă Papa Daniel era la prima întâlnire cu acest joc asa că a primit ajutorul nostru corect, fără fente sau alte chestii. La finalul acestei runde a ieșit câștigător Dan Negrescu cu scorul de 10 puncte, urmat de mine cu 8 puncte și Papa Daniel cu 5 puncte. S-a luat o mică pauză în care, în funcție de punctaje, s-au stabilit mesele și cei ce le vor ocupa la runda a doua a acestui turneu.

Apoi a urmat runda a doua la care am jucat tot la masa C dar de data asta alături de Flavia Giurgiu (@flaviagiurgiu) și Alin Pandaru (@pandutzu) pe care ii cunoșteam și am jucat cu ei la același concurs unde jucasem și cu Dan. Aici am jucat jocul de bază cu extensia “Orașe și Cavaleri”, în timp ce la prima rundă jucasem decât jocul de bază. Runda aceasta a fost ceva mai lungă și datorită extensiei care mai adaugă trei puncte la scorul necesar victoriei. Iar la un astfel de joc un punctaj de victorie mai mare presupune mai multe posibile răsturnări de scor. Eu și Alin am mai jucat o dată Catan cu aceasta extensie și aveam cât de cât habar dar în cazul Flaviei era prima întâlnire cu jocul în varianta asta. După un joc în care corabia neagra a fost predominanta, ceea ce a dus la câteva bătălii împotriva barbarilor iar cartea cu “Cel mai lung drum” s-a tot plimbat de la mine la Flavia și invers, în timp ce “Cea mai mare armata” a fost la mine mereu, Flavia a reușit victoria obținând scorul de 13 puncte, în timp ce eu ajunsesem la 11 puncte iar Alin la 10 puncte.

In urma calculării rezultatelor am ieșit pe locul 9, loc influențat si de procentajul obținut la runda a doua ce a avut scor foarte strâns (13, 11, 10). Dintre cunoscuți, Andrei Popescu (@andreisrp) a luat locul 2, urmat de Alexandru Mareș (@MaresalX) – locul 3, Dan Negrescu (@JustDan88) – locul 4, Flavia Giurgiu – locul 5, iar Oana Brătilă – locul 8, în schimb ce la ceilalți nu am reținut pozițiile din clasament. Alte informatii cu privire la clasament cat si alte poze de la turneu puteti gasi la “Castigatorii Turneului Bloggerilor la Catan – decembrie 2011“.

După acest turneu încep să ii înțeleg pe Valentin Sava (@arheologul26) și Andrei Stanciu (@andrei_stanciu) de la “Seara de Boardgames” când spuneau că “nu mai poți juca doar jocul de bază după ce ai jucat și extensii”. Am cam prins și eu “virusul” ăsta, să văd cum mă descurc cu el. În continuare am sa va las sa vizionați câteva poze realizate de mine cu telefonul (clipul video nu a ieșit prea ok și e și scurt – 2 minute).

[imagebrowser id=3]

2 thoughts on “Rezumat turneul bloggerilor la Catan”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.