Lansare joc “Warriors & Traders” la Ceainăria Tabiet

Am revenit la Ceainăria Tabiet pe data de 12/11 după o pauză de aproape o lună de la concursul de Catan sau de la #catantweetmeet, la care în primă fază ieșisem pe locul 3 dar cu puțin noroc am ajuns în finala unde am făcut aceeași performantă cred.

In acea zi de sâmbătă am revenit la ceainărie ca să particip la lansarea oficială în România a primului joc de tip board game romanesc, ce poartă numele de “Warriors & Traders”. Era stabilit să ajung acolo pe la 11:45-12:00, dar am ajuns ceva mai devreme drept pentru care a cam trebuit să aștept ceva (sau cel puțin asa se putea crede), însă am avut și norocul de a sta de vorbă cu Andrei, unul dintre producători, care mi-a cam povestit cum a fost la Essen, o convenție/expoziție de jocuri, unde jocul în discuție, “Warriors & Traders” a cunoscut un succes considerabil.

Intre timp, a apărut și Florin, un alt membru al echipei care a creat jocul, și au început să decoreze ceainăria cu câteva postere cu sigla jocului. Au început să mai apară participanți și astfel s-a cam format (cred) primul grup de concurenți, format din Ela, Andrei, Alexandru și eu.  Pană să înceapă concursul, eu și cei trei am început un joc de încălzire, de întărire a “cunoștințelor” despre joc (eu abia în acea dimineață văzusem că era un regulament al jocului public), joc ce nu a fost finalizat deoarece trebuia să se dea start-ul concursului și astfel am pornit de la zero: alte tari, alte culori.

Pe parcursul celor opt runde cate am prins în timpul limită de joc, am fost asistați de Florin și Vlad cu lămuriri vis-a-vis de diferite situații din joc, aspecte pe care ar fi trebuit să le știm dacă am fi citit și noi mai din timp și cu mai multă atenție manualul jocului. In mare, jocul mi s-a părut foarte tare și chiar îmi place, as povesti despre el dar prefer să vă las sa citiți manualul în ideea de a nu omite aspecte mai mult sau mai puțin interesante pentru fiecare în parte, sau sa mergeți la ceainărie pentru a juca acest joc. Revenind la parcursul jocului, ne am luat infanterii, ne am luat arcași pe care ii mai pierdeam dacă nu aveam hrană să le dăm tura viitoare, ne am făcut fortărețe, ne am unificat provinciile tării cu care jucam, eu reușind la final să obțin un “veritabil” loc patru, după o luptă destul de strânsă intre locurile 2-4. La finalul “semifinalei” tabela de marcaj arăta: 33 puncte pentru Andrei, 25 puncte pentru Ela, 24 puncte pentru Alexandru și 23 puncte pentru mine.

La final am mai discutat cu gazdele, Carmen și Mihnea, după ce le am dat cardul de membru și au făcut legătura și ei cu seara în care am jucat Catan, seara în care și primisem acel card de membru. Aici mi-am dat seama că înghesuiala de data trecută a fost cauzată de faptul că am venit noi multi într-o singură cameră, deci bila asta se cam retrage. Asa că, în continuare, a rămas sa vad cum formez un grup sa mergem la Ceainărie sa jucam și sa ii învăț tainele jocului și, totodată, sa îmi prelungesc și cardul care expiră la sfârșitul acestei luni.

1 thought on “Lansare joc “Warriors & Traders” la Ceainăria Tabiet”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.