Metode de crestere a traficului pe un blog – tema Workshop

Pe data de 6 Iunie 2007, in cazul in care nu intervine ceva neplacut, voi fi prezent la prima editie Blogoree Workshop (prima pentru ca editia precedenta a fost pilot). Pentru aceasta invitatii (printre care si eu, bineinteles) au o tema de rezolvat si anume editarea unui post legat de modalitatile de crestere a traficului pe un blog. Eu stiam deja cateva modalitati dar am preferat sa mai cercetez sa mai aflu de altele. Una dintre primele surse gasite a fost articolul “16 Ways to Drive Traffic to Your Blog” unde am gasit metode precum:

 1. setarea unui formular de inscriere Bloglet pe blogul respectiv si invitarea familiei, a prietenilor si a altor cunostiinte pentru a se inscrie, doar ca site-ul in cauza este offline.
 2. setarea unui feed pe pagina personala de la Yahoo!(MyYahoo!) cu scopul de a genera o crawl-are periodica a site-ului de catre motorul de cautare Yahoo! A fost mentionat si un tutorial prezent pe http://www.biztipsblog.com, tutorial pe care eu nu l-am gasit.
 3. cititi si comentati pe alte blog-uri, dar incercati sa scrieti ceva util sau inteligent. Nu va rezumati la comentarii de genu “super post”, “marfa blog-ul” si altele. Mie imi mai vin straini pe blog cu astfel de commenturi si dau delete fara ezitare. Au impresia ca daca iti fac un compliment te fac sa lasi commentul acolo.
 4. folositi servicii precum Pingomatic sau Pingoat pentru a trimite pinguri catre directoarele de blog.De ex. la Pingoat aveti optiune sa salvati pagina cu datele incluse pentru ca la orice modificare de continut in blog sa accesati pagina pentru a da de veste directoarelor si altor site-uri cum ca ati facut modificari.
 5. inscrieti blogul in motoare de cautare traditionale prin http://www.submitfire.com. Din pacate aceasta informatie cred ca este outdated, deoarece site-ul pare a avea alt subiect acum.
 6. inscrieti blogul in directoare de bloguri. O lista cu astfel de directoare gasiti si la http://www.masternewmedia.org/rss/top55. Eu nu am folosit-o inca pe aceasta. Am apelat la listele prezente in programul de inscrieri semi-automate Digixmas si lista prezenta pe DirectoryCrytic folosind nimic altceva decat browserul Firefox si plugin-ul Informenter.
 7. adaugati un link catre blog in semnaturi la emailurile personale. Eu am tot zis ca ma apuc sa imi fac o semnatura la ele si am ramas cu zisu.
 8. puneti un link catre blog pe fiecare pagina a site-ului personal, bineinteles in cazul in care mai aveti vreunu pe langa blog.

si alte solutii pe care va invit sa le aflati citind pagina respectiva. Pe langa modalitatile amintite mai sus, eu am mai testat mai mult sau mai putin si solutii precum “social networking”-ul inscriindu-mi blogul pe site-uri ca BlogCatalog.com, MyBlogLog.com sau Bumpzee.com. Vizitele au venit pe masura efortului facut. O alta idee destul de interesanta pe care o testez in prezent reprezinta folosirea unui template original creat de mine si dat spre folosinta celorlalti gratuit bineinteles cu conditia de a pastra linkul catre mine. Aceasta metoda poate avea doua efecte pozitive si anume cresterea traficului pe blog si imbunatatirea pozitiilor blogului in SERP (Search Engine Results Page) si de ce nu si pozitia blogului in topul Technoratti (in cazul in care blogul este inscris acolo). In momentul de fata pe Technoratti am Authority 25 si rankul 214,554. Cam atat pentru moment, pe masura ce mai descopar altceva va voi tine la curent. Pe curand!

10 thoughts on “Metode de crestere a traficului pe un blog – tema Workshop”

 1. Pingback: Cum sa aduc mai mult trafic pe blog - Workshop Blogoree v1.0

 2. Dau si eu o idee: nu stiu ce trafic ar putea aduce StumbleUpon pentru site-urile romanesti. Pentru limba engleza, poate sa aduca un trafic foarte bun, care are si o remanenta destul de mare (fata de traficul din digg sau fark, care dispare aproape complet dupa cateva zile). Daca reusesti sa intri pe pagina de Buzz (care e similara cu digg front page) poti sa ai surprize placute in ceea ce priveste traficul chiar si cateva luni bune mai tarziu.

 3. Blogurile (si nu numai…orice site) in limba romana nu pot avea mare prindere la site-uri de genu StumbleUpon, Digg, Netscape si asa mai departe…Nu ar face decat sa iti dea un trafic mare de moment si sa iti ridice bouncerate-ul. Oricum apreciez gestul! 🙂

 4. am si eu un site si un blog
  cel mai mult conteaza sa pui ceva nou tot timpul ca sa fi indexat de google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.