Subiecte inedite la olimpiada de limba si literatura romana

Din ciclul ‘Ce perle de intamplari se mai intampla in tara asta’ urmeaza episodul ‘Subiecte inedite la olimpiada de limba si literatura romana’ unde avem placerea de nedescris de a observa cum elevii de clasa a V-a sunt pusi la un test de compunere cu subiect nerecomandat minorilor. Surpriza a avut loc saptamana trecuta cand au primit subiectele. La punctul doi al tezei unde ar fi trebuit sa le fie testata creativitatea li s-a solicitat sa elaboreze continuarea unui basm in care sa fie si ei prezenti. Textul suna asa: “A fost odata ca niciodata un imparat mare si o imparateasa, amandoi tineri si frumosi. Si, voind sa aiba copii, au facut de mai multe ori tot ce trebuia sa faca pentru aceasta”.

Si ce creativitate credeti ca adus aceasta teza? Ideea unui vraci care ii procura imparatului o pastila Viagra, sau ideea privirii prin gaura cheii a ceea ce fac imparatul si imparateasa. Si care a fost reactia cadrelor didactice? “Daca s-au gandit la prostii, e treaba lor!”. Va place, nu-i asa? Oare ce s-ar fi asteptat? Ce mai urmeaza?

12 thoughts on “Subiecte inedite la olimpiada de limba si literatura romana”

 1. A citit cineva “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” – Petre Ispirescu? “A fost odatã un împãrat mare ºi o împãrãteasã, amândoi tineri ºi frumoºi, ºi, voind sã aibã copii, a fãcut de mai multe ori tot ce trebuia sã facã pentru aceasta; a îmblat pe la vraci ºi filosofi, ca sã caute la stele ºi sã le ghiceascã daca or sã facã copii; dar în zadar.”

 2. Radem noi dar copiii din ziua de azi sunt sufocati de scene cu sex si nuditate, ceea ce duce doar la o maturizare prematura a lor. Eu intreb daca e corect din partea noastra sa le rapim inocenta copilariei? Daca auziti ce discuta si cum vorbesc in spatele blocului copiii, nu siti cum sa ajungeti mai repede la geam sa il inchideti. Radem, dar daca ar fi copilul nostru cel care ramane fara copilarie am mai rade oare?

 3. Diana, stiu ce se aude prin spatele blocului si ai dreptate. Copii au scapat de sub control in ceea ce priveste educatia si accesul la informatie. Si eu am vazut copii la 11-12 ani care discutau despre cum te joci cu corpu sau ce face mami cu tati in pat. S-au facut diferite campanii legate de educarea copiilor dar niciuna legata de accesul lor nerestrictionat la internet. Oricum subiectul a fost o aberatie dupa parerea mea. Ala nu era subiect de olimpiada dar deh asta ne este personalul didactic.

 4. Sunt de acord cu tine a fost o aberatie a unor inconstienti care se cred profesori si pe mana carora ne incredintam copiii. Ei pot invoca faptul ca biletul a fost tras dintr-o urna unde au fost puse mai multe subiecte, dar totusi acel subiect nu trebuia trecut pe bilete. E jalnic!

 5. OMG OMG OMG

  Ce copii descreierati. Ce cretiiiini! =))
  Ce jalnic, frate? La ce se invatata sau mai bine zis NU se invata astazi la scoala, ce se mai asteapta profesorii sa invete copiii ceva bun? Ei se uita la sexu oral al lui Iri si Moni si citesc povesti de groaza. 8-|

  P.S. Aurel, ce naiba? Nu vad data in care postezi tu articolele si asta e tare nasol. Nu ma prind cand e ceva nou.

 6. O critica destul de dura, acida a generatiei din care faci parte…”Ce copii descrierati. Ce cretiiiini!”…oricum nu o spusesem cu rautate … tot 🙂

 7. nu e de mirare. atata vreme cat si internetul are partea lui de vina. are si informatii despre sex, exista siteuri cu filme erotice. la fel si televiziunea: care promoveaza toate acestea. mai sunt si unii parinti care ii lasa pe copii sa se uite la toate astea

 8. Internetul nu are nici o vina intr-o lume in care nu exista perfectiune. Internetul nu ar fi ceva negativ sau nepotrivit pentru copii daca s-ar lua masurile necesare. Asa cum si televiziunea nu ar fi un pericol daca ar avea programele de adulti blocate (ma refer la cele care sunt nonstop) sau li s-ar bloca accesul la televizor dupa ora 22 sau 23 (cu mici exceptii…de ex. meci in champions league). Concluzia principala e ca noi judecam copii pentru probleme de ale caror existenta noi adultii suntem vinovati. Noi suntem modele pentru ei.

 9. Nu cred ca subiectele sunt neadecvate. Cum a scris Adi mai sus, asa incepe si povestea ‘Tinerete fara batranete’. Elevii puteau evita foarte usor ‘gafele’ pe care le-ai enumerat, dar n-au facut-o. Fie din prea multa “creativitate”, fie din dorinta de a brava :)). Oricum, trebuie sa tii cont de faptul ca era olimpiada (unde participa elevii cu un nivel de cunostiinte ceva mai ridicat…sau asa ar trebui), deci nu poti spune ca erau ‘prosti’ (dar..traim in Romania…)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.