Datele unui milion de bucuresteni pot fi descarcate de pe Internet

Este cat se poate de adevarat, dar cei de la Gardianul au aflat sau au relatat tarziu despre aceasta problema. Este vorba intr-adevar despre o baza de date secretizata care contine datele personale a 1.000.000 de locuitori din Bucuresti. Si asa cum spun si ei, printr-o simpla cautare pe programele de sharing ca ODC, DC++, etc. poti obtine aceasta aplicatie prin care ai acces la acea baza de date. O aplicatie care bantuie pe internet de mai bine de un an de zile, poate chiar mai multi. De aceea si spuneam ca au aflat tarziu de asta. Din ce auzisem eu pe atunci dupa ce instalai programul cand deschideai Internet Explorer iti aparea in locul paginii de start o pagina web in care scria cum ca politia ti-a vazut ip-ul si ca cica ai incurcat-o ca vin peste tine si te iau pe sus…sau ceva de genu. Doar o mica mare abureala pentru ca nu am auzit pe nimeni sa fie arestat pe tema asta. Acest articol trebuia facut public de prin 2005 sau hai sa zicem 2006 cand a inceput raspandirea si nu acum dupa atata timp. Oricum la cate manevre se fac in tara asta e o joaca de copii mici.

3 thoughts on “Datele unui milion de bucuresteni pot fi descarcate de pe Internet”

  1. ce fel de date?
    numere de telefon, adresa de acasa, ca daca ar fi astea nui cine stie ce pentru ca daca iei cartea de telefon gasesti mai multe chesti

  2. In cartea de telefon din ce stiu eu gasesti decat strada, numarul strazii si telefonul. In acel program erau mai multe informatii printre care si CNP-ul.

  3. Lol, am dat si eu peste un astfel de articol in Libertatea de azi, dar are doar o luna intarziere… L-am pus pe langa un post din blogul meu ca sa fac putin misto de ei :> Da asta cu baza aia de date e chiar penibil, e veche faza de 2 ani, cum ziceai si tu..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.