Ce aleg la referendum? dar la europarlamentari?

Maria ma intreaba in articolul Eu cu cine votez? despre ce voi alege la voturi atat la referendum cat si la europarlamentare. Orice om care e suficient de matur sau are un procent minim de inteligenta este constient ca trebuie sa faca mici analize inainte de a vota. Imaginea tarii noastre este din ce in ce mai patata atat datorita capitolelor “Decebal Traian Remes” sau “Nicolae Romulus Mailat”. In continuare depinde de noi daca ne vom curata imaginea, o vom mentine sau o vom pata mai rau. Eram dispus sa votez cu “DA” la referendum dar dupa ce am citit punctul de vedere expus de Maria m-am razgandit. Argumentele sunt suficient de convingatoare, cat despre europarlamentari chiar imi va fi greu sa aleg, avand in vedere ca unii europarmanetar nu vorbesc o lima de circulatie europeana suficient de fluent. Cum va fi vazuta tara noastra cand vom trimite politicieni care nu pot vorbi suficient de bine o limba care le va fi extrem de necesara in noile posturi? A fost o emisiune parca pe Antena 3 unde erau testati doi politicieni. Nu am acordat prea multa atentie deoarece nu am banuit ca ar fi putut fi nevoie. Dar facandu-mi treaba in preajma televizorului s-a intamplat sa prind o proba la care cei doi aveau de propus solutii la diferite circumstante si sa le relateze in limba romana si intr-o limba straina la alegere. Primul a ales engleza si s-a mai descurcat cat de cat, dar al doilea alesese franceza si parca vorbea in franceza cum vorbesc eu in italiana, facand abstractie ca mai am momente cand o dau in spaniola fara sa vreau. Cu alte cuvinte astazi va trebui sa imi fac temele pentru ca maine sa pot sa votez cat mai eficient. Leapsa este lansata mai departe la liber, cu alte cuvinte cine doreste sa o preia este binevenit.

12 thoughts on “Ce aleg la referendum? dar la europarlamentari?”

 1. Si ce va face in cadrul unui dialog direct in cazul in care nu stie vreo limba straina de circulatie mare? o sa stea cu translatorul dupa el? ca doar nu or sa inceapa ceilalti sa invete limba romana

 2. O sa stea cu translatorul, pana prinde cuvintele de baza sa aiba un nivel conversational.
  In rest, in parlament sau alte locuri poate vorbi in romana… Multi din actualii parlamentari de acolo nu-si cunosc decat limba materna

 3. Si inca o chestie…
  Nu puteam trimite numai tineri in parlament(din o multitudine de motive)… iar pentru multi din cei mai in varsta e greu sa invete o limba straina.

 4. Lipsa de experienta de toate felurile 🙂
  -lipsa de experienta politica
  -lipsa de experienta de viata
  -majoritatea sunt incapabili sa bata cu pumnul in masa in fata altora de acolo
  -majoritatea nu au relatii, cunostinte si asa mai departe
  Si lista poate continua. Oricine merge acolo mai intai ar trebui sa se afirme aici, sa-si faca niste relatii si prin Europa si abia mai apoi sa candideze.

 5. Si ca exemple… uita-te dintre candidati la cei tineri care si-au facut blog. Abia sunt in stare sa scrie un post, mai mult nici nu se pune problema…

 6. @ Aurel
  Nu e corect sa nu stie o limba straina. De ce sa trimitem niste ignoranti cand sunt atatia oameni care pot sa faca fata acestei functii cu onoare si inteligenta? De ce sa acceptam toate rebuturile umane sa ne reprezinte in lume? Sa stea acasa la ei si sa nu mai polueze atmosfera politica!

  @Ion
  Mai terminati, dle Ion, cu atata acceptanta a imbecilitatii!

 7. Doamna Maria Barbu,
  Nu spun ca nu am exagerat, insa numai noi vedem parlamentul european ca un loc unde trebuie sa trimitem “Best of Romania”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.