Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in acest sezon

“Soferii nu sunt obligaţi sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiţi de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator”, a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.
Ministrul transporturilor s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, in urma discuţiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat.
Ministrul Transporturilor a mai specificat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulaţia pe drumurile din afara oraselor.
Pentru mai multe informatii accesati Avocat.net – Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in acest sezon

6 thoughts on “Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in acest sezon”

  1. Nu sunt sofer, insa cred ca aceasta masura are defapt la baza evitarea accidentelor, asa sunt oamennii, trebuie dresati, nu inteleg de vorba buna…

  2. Eu cred ca impunerea cauciucurilor de iarna este ceva foarte bun si nu ceva privit cu disgratie. Multi merg cu cauciucuri de vara, si alea uzate iarna si nu spun ca aia e cauza accidentelor, dar in mare parte niste pneuri cat mai bune, va sporesc sansele de stabilitate.

    Nu ar trebui sa fie ceva impus, ci ceva care sa faca toti soferii constienti sa le foloseasca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.